Enamat kui lõbus lõõts: eestlased saavad kuulda maailma parimat akordionimuusikat

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Akordionimängija Mia Grozdanić esines mullusel Accordionfestil
Akordionimängija Mia Grozdanić esines mullusel Accordionfestil Foto: Rene Jakobson

20.–28. oktoobril helgib akordion kontrastsetes värvides. Klassikalise akordionimuusika festival Accordionfest toimub kolmandat korda ning akordioni mitmenäoline repertuaar kõlab nii Tallinnas, Tartus kui ka Viimsis. Festivali kunstiline juht Momir Novakovic rääkis Postimehe kultuuritoimetusele, mida võib selle aasta festivalist oodata.

Novakovici sõnul on Accordionfest kolme aastaga jõudsalt kasvanud. «Igal aastal püüame me festivali korraldust ja loomingulisi ideid edasi viia, et näidata Eesti publikule maailma parimat klassikalist akordionimuusikat,» selgitab Novakovic.

«Klassikaline akordionimuusika ei ole siin jätkuvalt esimene asi, mida akordioniga seostatakse, aga see on ka üks põhjuseid, miks meie festival uutele kuulajatele sügava mulje saab jätta. Accordionfesti teatakse ülemaailses klassikalise akordionimuusika kogukonnas kui üht põnevamat festivali. Selleks aastakski on oodata mitmekülgset programmi, mida inspireeris võtmesõna «Kontrastid». Tahame näidata erinevaid võimalusi, mida akordion pakub,» lisab Novakovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles