RAHASÜST SUITSUSAUNA Riik toetab «Savvusanna sõsarate» Oscari-kampaaniat kopsaka summaga

Kultuuritoimetus
Copy
"Savvusanna sõsarad" Tartu esilinastus Eedeni Apollos
"Savvusanna sõsarad" Tartu esilinastus Eedeni Apollos Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Kultuuriministeerium toetab Anna Hintsi dokumentaalfilmi «Savvusanna sõsarad» filmiauhindade hooaja ning parima rahvusvahelise filmi Oscari kampaaniat 165 000 euroga. Ameerika filmikunsti ja -teaduste akadeemia kuulutab Oscarite lühinimekirja välja 21. detsembril ning nominendid 23. jaanuaril.

Kultuuriminister Heidy Purga sõnul on Eesti film meie väikese riigi oluline visiitkaart. «Anna Hints kajastab «Savvusanna sõsarates» lummavalt Eesti jaoks olulist vaimset kultuuripärandit, rikkalikult elujõulist suitsusauna traditsiooni, jutustades samas puudutavaid ja ajatuid isiklikke lugusid. Filmi on juba praeguseks saatnud harukordne rahvusvaheline edu, soovin selle tegijatele jätkuvaid kordaminekuid ka teel kuldmehikese ning teiste auhindade poole,» ütles minister.

«Savvusanna sõsarad» esilinastus Coca-Cola Plazas.
«Savvusanna sõsarad» esilinastus Coca-Cola Plazas. Foto: Taavi Sepp

Filmi produtsent Marianne Ostrati sõnul ei piisa Oscarile pürgimisel ainult meisterlikust filmist. «Kultuuriministeeriumi eraldatud toetus võimaldab võtta pardale väga suurte kogemuste ning varasemate edulugudega kampaaniameistrid ning viia ellu auhinnahooaja kampaania, mis on eelduseks, et «Savvusanna sõsarad» suudaks üldse pakkuda konkurentsi teistele Oscarile ja muudele rahvusvahelistele filmiauhindadele pretendeerivatele meistriteostele,» rääkis ta.

Ostrat lisas, et vaatamata sellele, kas lõpuks jõutakse Oscari nominatsiooni või kuldmehikeseni, on iga kampaaniale kulutatud euro aidanud väga mõjusal ja inimesi puudutaval moel tutvustada maailmale Eestit, meie kultuuri ja erilist maailmataju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles