GALERII Nii näidati Konrad Mägi seiklusi koomiksivormis

Kultuuritoimetus
Copy

Neljapäeva õhtul toimus Joonas Sildre graafilise romaani «Värviline Mägi» esitlus.

176-leheküljeline romaan on esimene koomiksivormis jutustatud Eesti kunstniku elulugu. Sildre rändab läbi kogu Konrad Mägi eluloo, andes mahuka ülevaate tema elust ja loomingust. Varem on ilmunud samasugune Joonas Sildre graafiline romaan «Kahe heli vahel» jutustab Arvo Pärdi muusikalistest otsingutest alates tema lapsepõlvest kuni 1980. aastani, mil helilooja pere oli sunnitud Eestist lahkuma.

Graafiline romaan on osa Konrad Mägi 145. sünniaastapäeva tähistamise üritustest. Alates tänasest saab Kumu kunstimuuseumi 3. korruse projektiruumis külastada näitust «Konrad Mägi lähivaates», mis avab eesti kunstiklassiku loomingut maalitehniliste uuringute tulemustele toetudes.

Nüüdisaegsed uuringud võimaldavad märgata kõike seda, mis jääb paljale silmale nähtamatuks. Nii mõistame paremini iga üksiku kunstiteose ülesehitust, maalitehnikat ja materjale ning õpime tundma kunstniku käekirja. Kumu kunstimuuseumis avatav näitus toob vaatajani Konrad Mägi maalide kihid, sealhulgas alusjoonised, ülemaalingud, parandused ja muudatused, mida tavasilmaga ei märka. Näitusel on eksponeeritud maalid «Maastik (Kasaritsa)» (1915‒1917), «Varemed Capril» (1922‒1923) ja «Veneetsia»(1922‒1923), mida saab kõrvutada nendest tehtud röntgenfotoga. Interaktiivsetel ekraanidel omakorda saab uurida, kuidas näevad kunstniku maalid välja ultraviolett-, infrapuna- või külgvalguse käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles