Ohhoo: eestlaste abiga tehtud animafilm püüab olulist auhinda

Kultuuritoimetus
Copy
Eestis linastub «Tüdruk ja koer» 12. jaanuaril 2024 eesti keeles
Eestis linastub «Tüdruk ja koer» 12. jaanuaril 2024 eesti keeles Foto: Filmikaader

Eesti osalusel valminud animatsioonifilm «Tüdruk ja koer» kandideerib Euroopa Filmiakadeemia parima animafilmi auhinnale. Berliini filmifestivali laste- ja noorsoofilmide võistluskavas Generation Kplus linastunud Eesti koostöös valminud film, mille režissööriks Enzo d'Alò, on valitud Euroopa Filmiakadeemia parima täispika animatsiooni auhinna nominentide hulka.

 

Jaanuaris Eesti kinodesse jõudev Luksemburgi, Itaalia, Iirimaa, Suurbritannia, Läti, Eesti ja Saksamaa koostööfilm räägib loo Mary O’Harast, kes on 11-aastane ninatark tüdrukutirts. Seiklus läheb lahti, kui tema vanaema Emer satub haiglasse. Kurb ja murtud Mary külastab Emerit regulaarselt. Pärast üht külaskäiku kohtab ta aga noort ja sõbralikku Tansey’t ning kiindub temasse. Kuid Tansey kaob pidevalt ära ja mis veelgi kummalisem, ta kordab aina, et tal on väga tähtis sõnum Mary vanaemale.

Kui Mary ema saab teada tütre uuest sõbrast, ei suuda ta ära imestada Tansey erilist nime, sest sama nimi oli ka tema vanaemal. Tasapisi asetuvad pusle tükid omale kohale. Mary ja tema ema saavad šoki, kui mõistavad, et Tansey on hoopis...vaim!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles