Taylor Swifti rekordeid purustanud kontsertfilm: kolm tundi sädelevat naudingut (1)

Karmen-Eliise Kiidron
Copy
Taylor Swifti muusika kaob peagi TikTokist.
Taylor Swifti muusika kaob peagi TikTokist. Foto: AP Photo / George Walker IV, File

17 aastat loomingut kolme tunniga: meie ajastu võimsaim kontserttuur on Taylor Swifti «Eras Tour», kirjutab Karmen-Eliise Kiidron. Loe, mida oodata Eesti kinodeski jooksvast suurejoonelisest kontsertfilmist, millel õnnestunud ülemaailmselt enam kui sada miljonit dollarit teenida.

Alustame algusest – miks on üldse vaja kolmetunnist kontsertfilmi, mille jooksul ette mängida kogu oma loomingu parimad palad? Viimati pidi Taylor Swift tuurile minema 2020. aastal esitlemaks oma seitsmendat plaati «Lover» (2019), kuid see jäi teadagi miks ära. Kolm aastat hiljem oli tema kataloogi lisandunud veel kolm uut albumit «Folklore», «Evermore» (mõlemad 2020) ja «Midnights» (2023).

Samuti oli ta alustanud missiooni uuesti võtta linti oma esimesed kuus albumit võitmaks tagasi oma loomingu autoriõigused. Uuesti salvestatud albumid on saanud täiendust ka nende lugudena, mis toona sahtlisse oma aega ootama jäid. Nii mõnestki neist on saanud fännide suured lemmikud, näiteks pala «All Too Well» 10 minutit pikk versioon (originaalis kestis see alla kuue minuti), mida Swift ka «Eras Touril» esitab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles