Suri särav Inglise kitarrist

Kultuuritoimetus
Copy
Angelo Bruschini liitus Massive Attackiga 1995. aastal
Angelo Bruschini liitus Massive Attackiga 1995. aastal Foto: X / Twitter

Maailmakuulus trip hopi kollektiiv Massive Attack andis teada, et lahkunud on Bristolist pärit kitarrist Angelo Bruschini, kes liitus bändiga 1995. aastal ja tuuritas koos Massive Attackiga kuni enda surmani. 23. oktoobril surnud Bruschinil oli haruldane kopsuvähi vorm.

Bruschini andis kopsuvähi diagnoosist teada juulis ning lisas, et tahaks oma elust enne surma ka raamatu kirjutada. Paraku andis Massive Attack X'is (endise nimega Twitter) teada, et Bruschini on surnud.

«Ainulaadselt geniaalne ja ekstsentriline talent,» kirjutas ansambel Bruschini kohta. «Võimatu on väljendada su panust Massive Attacki loomingusse. Meil vedas, et saime oma elusid sinuga jagada.»

Lisaks Massive Attackiga tuuritamisele osales Bruschini koos Sinéad O'Connoriga bändi 2003. aasta albumil «100th Window». Bruschini kuulus karjääri jooksul ka bändidesse The Numbers, Rimshots ja The Blue Aeroplanes. Ta produtseeris ka Strangelove'i 1997. aasta albumi «Strangelove» ning mängis Jane Taylori auhindadega pärjatud singlil «Blowing This Candle Out».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles