MÄLESTUSED Hea Nõu tuli selge pea ja imehea mäluga

Aarne Ruben
, kirjanik ja kriitik
Copy
Enn Nõu uus raamat on ideaalne kingitus lähiajaloohuvilistele. Kõige huvitavamad on mälestused murranguaastatest 1967 ja 1988.
Enn Nõu uus raamat on ideaalne kingitus lähiajaloohuvilistele. Kõige huvitavamad on mälestused murranguaastatest 1967 ja 1988. Foto: Peeter Langovits

Kirjanike paar Helga ja Enn Nõu tavatsevad Eestis korraga viibida ühest nädalast kuni ühe kuuni, siis lähevad nad tagasi Rootsi Uppsalasse, kus on nende teine kodu. Kirjanike esimese kodu kõrval, Tallinnas Raua tänaval toimus 22. juunil 1940 lahing Sidepataljoni soldatite ja Nõukogude väeüksuste vahel. Sellest ajast on arstiharidusega Enn Nõu äärmiselt huvitatud ajaloost ja tunneb end kõige mugavamalt arhiivis.

Kuidas suudab ta veel 90-aastaselt olla nii reibas ja sportlik, et ei värise sugugi ja suudab seista tormis? Saladus on alkoholi vältimises ja hommikuvõimlemises. Enn Nõul on selge pea ja imehea mälu, millega ta üllatab endast 60 aastat nooremaidki.

Paralleelilmad

Oma 60 aasta kroonikas keskendub autor sellele, mis on toimunud. See materjal on hindamatu neile, keda huvitab, kuidas nõukogustunud Eesti eestlastest pagulaskonnale paistis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles