KULTUURIS KUUM Daniel Levi kirjutas plaaditäie muusikat oma suurest armastusest

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Saatejuht Tuuli Põhjakas ja muusik Daniel Levi Viinalass.
Saatejuht Tuuli Põhjakas ja muusik Daniel Levi Viinalass. Foto: Mihkel Maripuu

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» käis külas muusik Daniel Levi, kes andis 13. oktoobril välja debüütalbumi. Levi, kes on muusikamaailmas tegev olnud juba aastaid, tunneb viimaks, et ta on piisavalt küps, et albumiga välja tulla. Daniel Leviga vestles kultuuritoimetaja Tuuli Põhjakas.

Kuidas albumi idee temani jõudis? Miks kannab album pealkirja «14/02»? Kui inspireeritud Levi muusikuna on ja kuidas ta oma lugusid kirjutab?

«Selles mõttes pean tõesti pettumuse valmistama, et ma olen alati olnud selline singlite väljalaskja, eriti viimastel aastatel. Praegune hetk lihtsalt kukkus niimoodi välja, et mul oli see materjal koos, ma vaatasin neid laule ning kuidagi tundsin, et see on nüüd terviklik ja ma tahan sellega midagi öelda. Kõik nagu pidigi nii olema,» sõnas Levi albumist kõneledes. 

Ning ehkki muusik on siiani ainult singleid välja andnud, ei tunne Levi, et albumid oleks oma aja ära elanud. «Ma arvan, et see sõltub sellest, kas sa oled pragmaatiline või lähtud sellest, mis on sinu jaoks õige. Praegusel hetkel, kui me elame sel nii öelda algoritmi ajastul, siis võib-olla singleid välja anda on tõesti targem või otstarbekam, eriti kui sa tahad püüda kuulamisi,» leiab muusik.

Ta jätkab: «Aga võib-olla on see mingi küpsuse asi, kuigi ma ise ei tunne, et ma väga küps oleksin, aga sa vahepeal lihtsalt tunned, et ei pea tegema kõiki asju nii, nagu kõige parem on, vaid võib teha asju ka selle pärast, et sulle tundub, et see on hetkel õige.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles