«Eestil on oma tugev saunapärand!» Loe, mida kirjutab BBC Eesti suitsusauna kohta! (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader filmist «Savvusanna sõsarad».
Kaader filmist «Savvusanna sõsarad». Foto: Filmikaader

BBC moele, arhitektuurile ja disainile keskenduval küljel Designed on ilmunud Clare Dowdy kirjutatud sisukas artikkel saunade populaarsusest põhjamaades. Selle teema valguses tutvustab Dowdy ka Anna Hintsi paljuräägitud dokfilmi «Savvusanna sõsarad», mis praegu Oscari nominatsiooni poole püüdleb.

Artikkel räägib laiemalt saunade olulisest rollist Põhjamaades ja nende kasulikkusest nii füüsilise kui ka emotsionaalse heaolu jaoks. Lisaks süveneb Dowdy saunade ajalukku, vaatleb nende populaarsuse kasvu tänapäeval ning viitab ka Eesti saunapärandile.

Dowdy sõnul on põhjamaades viimasel ajal tõusnud külmas vees ujumise populaarsus ning sellega kaasneb uus huvi saunade vastu. Pidevalt avatakse uusi avalikke ja erasaunasid ning olemasolevad saunad on sageli rahvast pilgeni täis. Artikli järgi on saunakultuur on leidnud kajastust ka filmides, näiteks Anna Hintsi Sundance'il võidutsenud dokumentaalfilmis «Savvusanna sõsarad», mis jälgib Eesti traditsioonilises puuküttega suitsusaunas aega veetvaid naisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles