Juurikas. Euroopa maadleb lutikatega

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
Kaja Kallase kohtumisel Emmanuel Macroniga arutati võimalusi kriisi lahendamiseks. Seni pole leidnud kinnitust sõltumatute allikate väited, et Kallas võis Macroni käest lutikad saada. 
Kaja Kallase kohtumisel Emmanuel Macroniga arutati võimalusi kriisi lahendamiseks. Seni pole leidnud kinnitust sõltumatute allikate väited, et Kallas võis Macroni käest lutikad saada. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Euroopa progressiivsele üldsusele teevad muret kolmapäevase Le Monde’i kaaneloos esitatud faktid Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni unetutest öödest, kuna Élysée palees ringi jalutavad lutikad ei lase riigipeal magada.

Ajaleht pühendab Macroni võitlusele lutikatega mitu lehekülge ja toob ära värvika skeemi, mis kirjeldab lutikate tegutsemist. Lutikad alustavad Macroni närimist jalgadest ja liiguvad üle kubemepiirkonna kõrgematesse sfääridesse. Ajalehe sõnul pole meetmed olukorra normaliseerimiseks seni tulemusi andnud. President Macron on korduvalt kutsunud lutikaid kahepoolsetele kõnelustele, et elukatele mõistus pähe panna ja saavutada kokkuleppeid ärkveloleku ja uneaja paremaks reguleerimiseks. Paraku pole lutikate esindajad kokkulepitud kohtumistele ilmunud ning ignoreerivad korduvaid ettepanekuid.

Ühe meetmena on Macroni palee koridoridesse ja magamistubadesse paigutatud hoiatused, juhendid, sildid ja suunaviidad, mis selgitavad lutikatele, kuhu tohib minna ja kust tuleks eemale hoida, sest need kohad on lubatud ainult palee personalile ja elanikele. Palee põrandatele ja seintele on lutikate jaoks maalitud liikumisrajad ja skeemid, kuid lutikad ignoreerivad neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles