Seninägemata kaadrid: Lennoni surmast valmib eksklusiivne dokumentaalsari

Kultuuritoimetus
Copy
** FILE ** This undated file photo shows John Lennon.  (AP Photo, file) / SCANPIX Code: 436
** FILE ** This undated file photo shows John Lennon. (AP Photo, file) / SCANPIX Code: 436

John Lennoni mõrvast valmib dokumentaalseriaal. Apple TV+ esindaja sõnul on kolmeosaline saade seni kõige põhjalikum 1980. aasta tulistamise ülevaade, vahendab Guardian.

John Lennon mõrvati 1980. aasta detsembris tema New Yorgis asuva kodu ees. Mark David Chapman, kes tulistas spetsiaalsest .38 revolvrist viis õõnsat kuuli, tunnistas Lennoni tapmise üles ning talle määrati 20-aastane kuni eluaegne vangistus.

Chapman sõitis 8. detsembril Hawaiilt New Yorki, et Lennon mõrvata. Varem samal päeval märkas ta Beatlesi tähte ja palus tal anda autogramm Lennoni ja Ono uue albumi «Double Fantasy» koopiale.

Seriaal sisaldab seninägemata kaadreid, sealhulgas pealtnägijate ütlusi, fotosid kuriteopaigast, aga ka intervjuusid Chapmani psühhiaatrite, advokaatide, detektiivide ja prokuröridega. Lisaks näeb seriaalis Lennoni lähedaste meenutusi ja tunnistusi.

Lennoni lesk Yoko Ono pole dokumentaalfilmi kommenteerinud ning pole selge, kas ta osales selle tegemisel.

2022. aastal keelduti Chapmani tingimisi vabastamisest 12. korda. On teatatud, et Ono, kes viibis koos Lennoniga tema surmapäeval ajakirja Rolling Stone fotosessioonil, on taotlenud, et Chapman jääks vanglasse. Chapmanil on 2024. aastal õigus uuele tingimisi vabastamise taotlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles