KULDNE Eesti segakoor võidutses rahvusvahelisel konkursil

Kultuuritoimetus
Copy
Tartu Üliõpilassegakoor
Tartu Üliõpilassegakoor Foto: Erakogu

Ülikoolilinnas tegutsev Tartu üliõpilassegakoor osales möödunud nädalalõpul Horvaatias Dubrovnikus 27.–31. oktoobrini toimuval rahvusvahelisel koorikonkursil Adriatic Pearl ning saavutas auhinnalised kohad, pälvides kulddiplomid kahes kategoorias, lisaks ka pääsu Grand Prix’ vooru.

Tartu üliõpilassegakoor osales tänavu teist korda peetaval konkursil nii segakooride kui folkloorikategoorias, kokku võtsid koorid mõõtu neljas kategoorias. Segakooride arvestuses pälvis Tartu üliõpilassegakoor II järgu kulddiplomi, folkloorikategoorias aga saadi IV järgu kulddiplom, antud kategooria üldvõit ning nominatsioon Grand Prix’ voorus osalemiseks.

Žürii tagasisidest koorile jäi kajama folkloorivoorus eredana mõjunud siirus ning kontakt kuulajatega. Veel tõsteti esile ka koori oskust publikut eestikeelse laulu abil sügavalt puudutada ning ka mitmepalgeliselt kokku pandud konkursivoorude repertuaarivalikut, mis võimaldas eriti folkloorivoorus näidata kõiki koori tugevusi.

Tartu üliõpilassegakoor esitas konkursi kolmes voorus nii eestimaiste kui kaugemate maade heliloojate teoseid. Teiste seas oli esindatud Veljo Tormise, Lembit Veevo, Pärt Uusbergi ning Tõnu Kõrvitsa koorilooming. Dirigentidena olid koori ees konkursi vältel Küllike Joosing, Liis Rull ja Liine Palu. Lisaks konkureerimisele osales koor ka festivali raames peetud sõpruskontserdil, kus kasutati samuti võimalust kodumaist muusikat tutvustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles