ARVUSTUS Veetlevalt absurdset kabareetsirkust on meile veel vaja

Keiu Virro
, kriitik
Copy
«Circum Absurdum»: Noblessneris Nobeli saali loodud kujundus viitab klassikalisele tsirkusetelgile. Atmosfäär eeldab lõbujanu.
«Circum Absurdum»: Noblessneris Nobeli saali loodud kujundus viitab klassikalisele tsirkusetelgile. Atmosfäär eeldab lõbujanu. Foto: Marlene Leppänen

Kas 75-eurose pileti eest saab Noblessneri valukoja Nobeli saalis rohkem absurditsirkust, kui igapäevane elu suudab seda tasuta pakkuda?

Ingmar Jõela on lavastajana hoos. «Giselle» endises Tallinna Vaba Lava saalis. «Circum Absurdum» Nobeli saalis. Kui «Giselle» on lavastus, kus tants on üks vahenditest tuntud loo uues vormis edasi andmiseks, siis «Circum Absurdum», millest järgnevalt juttu, on raju meelelahutuslik tulevärk, kus rida etteasteid on traageldatud Jõela kui ringmaster’i jutustusega.

Nobeli saali loodud kujundus viitab klassikalisele tsirkusetelgile. Atmosfäär eeldab lõbujanu. Saali astujad saavad kätte vahuveinipokaali ja klaasid ei jää tühjaks ka vaheaegadel. Vaatuste ajal on aga napilt aega hingegi tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles