«Seltsimees last» näidatakse eestlaste teadmata Venemaal (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Tambet Tuisk ja Helena Maria Reisner Moonika Siimetsa filmis «Seltsimees laps». FOTO: Kaader Filmist/amrion OÜ
Tambet Tuisk ja Helena Maria Reisner Moonika Siimetsa filmis «Seltsimees laps». FOTO: Kaader Filmist/amrion OÜ Foto: Kaader Filmist/Amrion OÜ/Rein Kotov

2018. aasta Eesti mängufilm «Seltsimees laps» linastub Venemaal Euroopa filmifestivalil, kus näidatakse vene publikule viimaste aastate tähelepanuväärsemaid Euroopa filme. Filmi produtsendi Riina Sildose sõnul pole «Seltsimees last» tema teada ühegi filmifestivali programmi lubatud ning tema jaoks tuleb täieliku üllatusena, et «Seltsimees last» Venemaal näidatakse.

«Seltsimees lapse» produtsendi Riina Sildose sõnul on see tõeliselt halb üllatus.

«Selle festivali üks partner on Cineuropa, mis on Euroopa liidu erialane väljaanne ja lisaks on filmifestivali juures Euroopa Liidu esinduse logo. Me oleme andnud õiguse Euroopa Liidule ja laadinud lingi üles ühisele platvormile, mis võimaldab erinevatel Euroopa festivalidel meie filmi näitamiseks alla laadida, aga need koodid on salastatud ja seega on alati küsitud nõusolekut, kas filmi tohib näidata. Ma ei tea, et me oleksime loa andnud või et keegi oleks meid üldse teavitanud sellest, et filmi võidakse Venemaal näidata,» sõnas Sildos Postimehele antud kommentaaris.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles