INTERVJUU Mari Kalkun: ehedus-elulisus on mu muusikas väga oluline

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Mari Kalkuni esinemisgraafik on tihe. Uue plaadi kavaga on viie kuu jooksul jõutud esineda üheksas riigis. Novembris on tulemas Ungari ja Kanada, mõlemas esineb tal sel aastal juba teist korda. Pildil Belgias Waldeni festivalil. 
Mari Kalkuni esinemisgraafik on tihe. Uue plaadi kavaga on viie kuu jooksul jõutud esineda üheksas riigis. Novembris on tulemas Ungari ja Kanada, mõlemas esineb tal sel aastal juba teist korda. Pildil Belgias Waldeni festivalil. Foto: Frank Emmers

Mari Kalkunil ilmus juulis ühe lugupeetuma maailmamuusika plaadi-firma, Peter Gabrieli Real World Recordsi all plaat pealkirjaga «Stoonia lood».

Mulle tundub, et Eestis on sellest isegi vähem räägitud kui välismaal. Kiitvaid arvustusi on ilmunud siin ja seal, septembris oli see ka Transglobal World Music Charti album nr 1.

On hea plaat ka, selline kihiline, väikestele detailidele on rõhku pandud. Produktsiooni osas pani lisaks Martin Kikasele paaris loos käe külge ka oluline briti folkmuusik Sam Lee. Mari Kalkunile on mets tähtis ja metsaga võib seda plaatigi võrrelda. Midagi sellist, kus asjad ei toimu mitte ainult esi-, vaid ka tagaplaanil. On laulud ja nende taga ruum. On puud ja nende taga mets.

Meie jutuajamine toimus Zoomi vahendusel, laulja viibis parasjagu maailmamuusika aasta ühel tähtsamal üritusel WOMEX, mis seekord korraldati Hispaanias A Coruñas. Sel aastal ta WOMEXil küll ei esinenud, kuna tegi seda 2019 ja seal saab iga artist esineda vaid korra. Otsustasime sinatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles