GALERII Varjatud seksuaalkuriteod Eestis: Sass Henno esitles häirivat uut raamatut

Kultuuritoimetus
Copy

Täna toimus Nõmmel ühes mahajäetud vanaema majas Sass Henno uue raamatu «Vanaema» esitlus. Aastaid seksuaalkuritegude teemalise teadlikkuse tõstmisega tegelenud kirjanik Sass Henno toob selle raamatuga lugejani ühe tuhandetest õuduslugudest, kus lähedased, uurijaid, prokuratuur on valinud kannatanu asemel toimepanijate poole. Raamat on tänasest ka müügil.

«Mu uus kriminaalromaan «Vanaema» heidab valgust tänapäeva Eesti varjukülgedele, kus laiub lahendamata seksuaalkuritegude paradiis,» selgitab Henno. «Selle väite aluseks on Norstati ja Eesti Uuringukeskuse poolt 2020-2021 läbiviidud väärkohtlemise uuringud, mille küsitlused näitavad selgelt, et meil on kümneid tuhandeid seksuaalkuritegude ohvreid, keda ühiskond märgata ei taha. Ja meil on ka kümneid tuhandeid toimepanijaid, kes enamuse hoiakute tõttu segamatult uusi kuritegusid saavad sooritada.»

Henno sõnul leiab ka selle romaani peategelane leiab end pärast üht süütuna alanud saunapidu Eestile iseloomulikust reaalsusest, kus iga naine teab oma tutvusringkonnas mõnd naist, keda on kunagi vägistatud, kuid iga mees ei tea oma tuttavate seas ühtki meest, kes oleks sellise kuriteo eest iial vastutama pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles