PÖFF 2023 Ületöötanud ja alamakstud! Andrew Tate pingemaandajaks

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Angelat kehastav Ilinca Manolache rahustab ennast telefonis Andrew Tate'i filtritega vulgaarseid kõiki ja kõike sõimavaid lühivideoid tehes.
Angelat kehastav Ilinca Manolache rahustab ennast telefonis Andrew Tate'i filtritega vulgaarseid kõiki ja kõike sõimavaid lühivideoid tehes. Foto: Kaader filmist

Rumeenia režissööri Radu Jude film «Ärge oodake maailmalõpust liiga palju» on nagu roadmovie autos, mille sidur on pekkis ja käike tuleb sisse raiuda. Esimesed pool tundi heljub vaataja filmi taktis sihitult stseenist stseeni ja siis saabub selginemine.

Peategelast, ületöötanud ja alamakstud, kroonilise unepuuduse käes vaevlevat Angelat kehastav Ilinca Manolache on rolli eest juba tänavu võitnud Chicago filmifestivalil parima näitlejatöö auhinna. Ja põhjusega.

Produktsioonifirma assistent Angela sõidab Bukaresti tänavail otsides õppevideosse osalisi, intervjueerides ja filmides neid, korjates kokku objektiive, põkkub põgusalt armukesega. Kas ta on sealjuures põhjamaiselt depressiivne? Sugugi mitte: plahvatava pea rahustamiseks teeb ta Andrew Tate’i filtrit kasutades vulgaarselt põrpivaid lühivideoid. Pea sama rokkiv on stseene liitev autosõit, mida vürtsitavad nii mono- kui ka dialoogid kaasliiklejatega. Natuke mahlakat roppust aitaks maandada nii mõnegi liiklusraevu ka Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles