ARVUSTUS Klaasikunstnik Kateriin Rikken nihutab piire lõbusalt

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
«Inimese silm tajub rohelise värvi varjundeid kõige rohkem – seega valisin intuitiivselt sellise värvi, mis on meile kõigile oluline ja toetav,» kommenteerib Kateriin Rikken.
«Inimese silm tajub rohelise värvi varjundeid kõige rohkem – seega valisin intuitiivselt sellise värvi, mis on meile kõigile oluline ja toetav,» kommenteerib Kateriin Rikken. Foto: Sander Ilvest

Üht tahku oma viimase aja tegemistest esitleb klaasikunstnik ja -disainer Kateriin Rikken HOP Galeriis, kuhu ta on kujundanud mänguväljaku «Sõõm». Kunstniku sõnul kajastub selles etteastes värskendavalt, vabastavalt ja teed juhatavalt mõjuv ootamatus, mis suunas teda piire nihutavale ja meeli avardavale trajektoorile.

«Idee ei tõukunud soovist anda materjalidele uus elu. Mul oli soov mängida, tunda end lõbusalt ja loovalt, olla hetkes, nautida, võtta sõõme sellelt vabaduse tundelt. Mõtete jada sai alguse klaasist, kuid on arenenud omasoodu täiesti uudsel viisil kui minu senises praktikas,» selgitab Kateriin Rikken, kes on õppinud klaasikunsti Eesti Kunstiakadeemias (EKA) ja Taanis Det Kongelide Akademis (Kuninglikus Akadeemias).

Ta on töötanud Rootsi, Taani ja Norra klaasistuudiotes ning aastast 2010 omanimelises klaasistuudios. Paar aasta hiljem algas tema kuraatorikarjäär, kui ta avas Pelgulinnas rakenduskunsti galerii nimega GaleriiPINK, pakkudes eelkõige klaasikunstnikele näitusepaika väljaspool vanalinna. Kuigi ta õpetab klaasipuhumist kunstiakadeemia klaasikunsti osakonnas ning Olustvere teenindus- ja majanduskoolis, kaitses ta EKAs teoreetilise magistritöö, milles keskendus (klaasi)kunsti ettevõtlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles