JULGEOLEK Läänemere riikidest sai üles tõstetud sildadega kindlus

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Raamatu mõlemad soomlasest autorid on tihedalt Eestiga seotud ja räägivad eesti keelt. Autorite esimese ühise raamatu «Ülelahe suhteraamat. Uue ohu aastad» eesti keeles ilmumise puhul 2017. aastal kogunes raamatu naiskond ühispildile. Vasakult: Signe Siim, Marjo Näkki, Tiina Maripuu, Piret Veigel, Lyyli Virkus ja Kaja Kunnas.
Raamatu mõlemad soomlasest autorid on tihedalt Eestiga seotud ja räägivad eesti keelt. Autorite esimese ühise raamatu «Ülelahe suhteraamat. Uue ohu aastad» eesti keeles ilmumise puhul 2017. aastal kogunes raamatu naiskond ühispildile. Vasakult: Signe Siim, Marjo Näkki, Tiina Maripuu, Piret Veigel, Lyyli Virkus ja Kaja Kunnas. Foto: Soome 100 portaal

Venemaa agressiivne välispoliitika on kogu Euroopas teravdanud ohutaju ning sundinud kõikjal julgeolekupoliitikat muutma. Seejuures puutuvad Läänemere-äärsed riigid Venemaaga kokku vahetult ja nii on ühendavast rahumerest taas saamas lahinguväli, nagu see on olnud juba paljude varasemate sajandite jooksul.

Raamatu «Läänemere turvakontroll. Kui sõjaoht tagasi tuli» autorid Kaja Kunnas ja Marjo Näkki on Soome suurimate meediakanalite korrespondentidena aastaid Läänemere maade ja Venemaa uudiseid Soome vahendanud.

Taanil on ehk kindluses kõige vähem sildu tõsta, kuna ta asub Venemaast kaugel, kuid mullu varasügisel õhitud Nord Streami torujuhtmed puudutasid Bornholmi saart väga lähedalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles