NÄDALA PERSOON Anne Türnpu: aeg on nii keeruline, et ei oska muud teha kui kunsti (1)

Heili Sibrits
, Postimees Nädal peatoimetaja
Copy
Anne Türnpu hindab meeskonnas töötamist. «Mida erinevad inimesed, seda lahedam, mõttetu on iseenda koopiatega vaielda, vaja on arutelu, eri rakursse.»
Anne Türnpu hindab meeskonnas töötamist. «Mida erinevad inimesed, seda lahedam, mõttetu on iseenda koopiatega vaielda, vaja on arutelu, eri rakursse.» Foto: Sander Ilvest

Eesti Draamateatri uus hitt «Vend Antigone, ema Oidipus» lummab ja ehmatab publikut regilaulu ja antiiktragöödia ajatuse, aga ennekõike päevakohasusega. Tiit Ojasoo lavastus mitte ainult ei tõsta meie enda pärandi Euroopa kultuuri hiiglaste vääriliseks, vaid annab regilaulule uue hingamise. Selle triki taga seisab Anne Türnpu.

Mati Undi tekstil põhineva lavastuse muusikalise seade on koos imelise harfimängija Lisanne Rulliga loonud Türnpu. Ta ise ütleb küll, et tema roll oli vaid pakkuda välja mingid regilaulu variandid, õpetada need näitlejatele selgeks. «Tiit pani laulud konteksti, et need hakkasid selliselt kõlama. Tiidu selja taga, Tiiduga koos töötada on väga hea,» kiidab ta.

Anne Türnpu on Eesti teatris näitleja ja lavastajana tegusid teinud varsti juba pea 40 aastat, ent lõppev aasta on tema aasta. Ta on suurepärases hoos, seda kinnitas Eesti Draamateatri suvine «Onu Bella», kus ta säras mitmes koomilis-traagilises sutsakas. Lisaks teeb ta meeldejääva rolli Von Krahli tükis «Giselle» ning mängib veel kahes erilises lavastuses.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles