Kaks Itaalia raevukat metali-bändi esinevad esmakordselt Eestis

Copy
Left In Agony
Left In Agony Foto: Pressimaterjal

Käesoleva novembrikuu lõpus annavad 3 kontserti Eestis kaks vihast Sardiinia saarelt pärit ekstreem-metal bändi Engraver ning Left in Agony. Baltikumi tuuri raames peatutakse Eestis nii Tallinnas, Tartus kui ka Viljandis.

Engraver asutati 2019. aastal ning bänd keskendus koheselt muusika kirjutamisele. Stuudiosse astuti 2020. aasta märtsis, et salvestada oma esimene EP «BEHIND», mis avaldati 28. mail 2021.

Engraveri muusikat võiks määratleda 1980. aastate thrash metaliks, mis on ristatud kaasaegsete mõjutuste ning deathi ja black metali omapärasustega. Laulusõnade teemad on inspireeritud inimliku hirmu sügavusest, põhinedes sarimõrvari ja ohvri suhtel ning suuresti mõjutatud ka Itaalia õudusfilmi suurkujudest, nagu Dario Argento, Lucio Fulci ja Mario Bava.

Left in Agony asutati 2022. aasta aprillis Sardiinias Cagliari provintsis Dolianova linnas. Bänd sündis selgete muusikaliste ideedega ja kavatsusega anda välja EP «Altar of Devotion». Bänd otsustas võtta omaks death metali selle kõige vägivaldsemas ja otsesemas versioonis, tuginedes samas ka sobivatele žanri käänetele, nagu grindcore, deathgrind, brutal death, slam, põlgamata siiski aeg-ajalt meloodilisi viiteid hardcore'ile, crustile ja black metalile.

Tallinna kontsert toimub 22. novembril metalifännidele juba tuntuks saanud vanalinna klubis Fort Bar ning lava kütavad kuumaks death rocki viljelev Hukk ning grindcore uustulijad Marutaud.

Seejärel suundutakse edasi neljapäeval 23. novembril hubasesse ning vaiksesse Viljandisse uude kontsertpaika Konservatoorium, kus esineb esimest korda death/thrash punt Theoretic ning oma esimese Mulgimaa kontserti annab ka rahvusvaheline death/doom bänd Ferum, kelle trummar on ise Viljandi sugemetega.

Enne, kui Eestimaa pinnalt pühitakse tolm, peatutakse reedel 24. novembril veel ülikoolilinnas Tartus, kus legendaarne Rock & Roll kostitab sardiinlasi koos kohaliku doomi bändi Woundgiveri ning nihilstlikku psühhedeelset sludge muusikat mängiva Tracheaga.

Tuuri korraldab Sügis Productions muusikaagentuur ning professionaalne helistuudio Laitsest, kes on käesoleval aastal juba toonud Eestisse tuuritama arvukalt silmapaistvaid kollektiive. Aastalõppu korraldavad nad ka puhtalt ekstreem metalile pühendatud festivali Sügis Extreme Fest 8-9. detsembril Tallinnas Tapperis.

Tagasi üles