INTERVJUU Juubelit tähistav Pedigree: kui me oleks olnud lukksepad, oleks võib-olla niisama joonud, muusikat tegemata

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Selja taga kalbed varjud: Pedigree asutajaliikmed Holden «Bonne» Laamann (paremal) ja Leslie Laasner. Laasner lahkus bändist pärast kolme esimest plaati, Bonne on nüüdseks kütnud juba 30 aastat.
Selja taga kalbed varjud: Pedigree asutajaliikmed Holden «Bonne» Laamann (paremal) ja Leslie Laasner. Laasner lahkus bändist pärast kolme esimest plaati, Bonne on nüüdseks kütnud juba 30 aastat. Foto: Sander Ilvest

Mõned bändid on paremad kui teised. Pedigree on üks parimaid. Sel laupäeval tähistavad nad kontserdiga 30. tegevusaastat. Ühtlasi ilmub selleks puhuks CD box-set.

Holden (Bonne) Laamann ja Leslie Laasner hakkasid Tartu kunstikoolis õppides tegema bändi, millist polnud vähemalt Eestis varem tehtud. Nende debüütalbumit «Mindclouds» (1994) peetakse Baltikumi esimeseks industrial-plaadiks. CD box’is on remasterdatud kujul kolm 90ndate Tartu perioodi plaati, lisaks «Mindcloudsile» veel tol ajal riiulile jäänud «Wake Up Kids» (1994) ja «Rossanakka» (1995), pluss EP «Understand?»(1996) ja Pedigree best of 1998–2023.

Ka on tänavu ilmunud Kalev Repi koostatud kolm raamatut Pedigree ajaloost. Viimane neist – esimesed olid kootud albumite «Spite Rising» (2000) ja «Skeletal» (2010) ümber – räägibki Tartu perioodist ja kuulub box-set’i juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles