MUSIC ESTONIA R2 õhtuse vööndi nudimine on kahetsusväärne (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Meeleolud ürituselt Raadio 2 Aastahitt 2022
Meeleolud ürituselt Raadio 2 Aastahitt 2022 Foto: Taavi Sepp

Raadio 2 õhtuse vööndi ümberkujundamine on tekitanud vastakaid arvamusi. Muusikavaldkond pole saanud põhjendatud vastust küsimusele, miks on vaja jõuliselt kärpida valdkonnale olulist väljundit ehk eri muusikakultuure kajastavat Raadio 2 õhtust vööndit.

Leiame, et mitmekesise ja kureeritud õhtuse programmi kardinaalne muutmine ei taga piisavat ruumi meie muusikakultuuri eripärade vahendamiseks ning kestlikuks kujundamiseks. Vaja on järjepidevat lahendust, mis väärtustab nii kogu Eesti muusikavaldkonda kui ka rajab võimaluse vajalikele muudatustele rahvusringhäälingus. Loodame, et ERR suudab leida lahenduse tekkinud väljakutsetele, võttes arvesse ka parimaid praktikaid avalik-õigusliku ringhäälingu programmi kunstilise ja haridusliku terviku kujundamisel nii rahvusvahelise levikuga kui ka Eestiga võrreldavate Euroopa muusikaturgude muusikaraadiotes.

Eesti muusikameedia olukord ei ole kiita. Ajal, mil publik ja reklaamirahad kanduvad järjest enam sotsiaalmeediasse, tõmbavad meediakanalid esmajoones kokku nö. pehmete, sh muusika- ja muude kultuuriteemade arvelt. Muusika kriitiline, sotsioloogiline ja laiem kultuuriteoreetiline perspektiiv on seeläbi taandunud meie juhtivates eraväljaannetes (Eesti Ekspressi Areen, Postimees, Eesti Päevaleht) ning vähenenud tänavu kevadeni regulaarselt uue muusika soovitusi ja arvustusi pakkunud ERRi kultuuriportaalis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles