ARVUSTUS Morna linna on tabanud praekartulikriis

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Kõik «Konsiiliumi» juures oli ainukordne: ka parima tahtmise juures ei saaks lavastust sel kujul korrata või uuesti ette kanda. 
Kõik «Konsiiliumi» juures oli ainukordne: ka parima tahtmise juures ei saaks lavastust sel kujul korrata või uuesti ette kanda. Foto: Paide Teater

Arutelu selle üle, kas tehisintellekt hakkab ühel hetkel asendama päris inimesi, sealhulgas kunstnikke, dramaturge, muusikuid, on kestnud juba mõnda aega, alates sellest, kui tehisintellekt mõnes eluvaldkonnas äärmiselt kasulikuks kaaslaseks osutus.

Pärast Paide Teatri «Konsiiliumi» on selge, et kunstivallas ei hakka tehisaru niipea inimest asendama.

Kui küsida tehisarult, kuidas ta arvustaks Paide Teatri lavastust «Konsiilium», vastab ta nii: «Konsiilium suutis haarata vaataja tähelepanu algusest lõpuni, jättes ruumi mõtisklusteks ja aruteluks. Lavastus kõnetas erinevaid aspekte inimolemusest ning pakkus sügavat elamust teatrikunsti austajatele. «Konsiilium» oli mitmekülgne, haarav ja kaasahaarav etendus, mis jätab publikule palju mõtteainet. Paide Teater on suutnud luua midagi erilist ja mõjusat, jättes kustumatu jälje teatrikunsti südamesse. Soovitan soojalt kõigile, kes hindavad sügavat ja mõtlemisainet pakkuvat teatrilavastust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles