NÄDALA RAAMAT Sven Mikseri kaua oodatud üllatus

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Kirjanike Liidu romaanivõistluse võitja kuulutati välja 16. juunil 2023. Selleks osutus poliitik Sven Mikser. Auhinna andis üle kirjanik Rein Raud. Ühtlasi pälvis Mikseri «Vareda» kirjanike liidu ja kirjastuse Emakeele SA keele- ja stiilipreemia.
Kirjanike Liidu romaanivõistluse võitja kuulutati välja 16. juunil 2023. Selleks osutus poliitik Sven Mikser. Auhinna andis üle kirjanik Rein Raud. Ühtlasi pälvis Mikseri «Vareda» kirjanike liidu ja kirjastuse Emakeele SA keele- ja stiilipreemia. Foto: Kris Moor

Kujunemislugude üheks eelduseks on see, et inimeses miski muutub ning kujunemine jõuab vähemalt ühes aspektis lõpule.

Elu ise annab kätte uue suuna ja toob mingit laadi mõistmise, et elu ei saa tingimata samamoodi jätkuda, sest sina lihtsalt ei ole inimesena enam sama. Isegi teades, et olevik ei ole jääv ning elumuutvad sündmused ja kujunemisloo määravad inimesed kaovad, jääb sinus toimunud muutus sinuga igavesti. Sven Mikser on seda «Varedaga» suurepäraselt mõistnud.

Kirjanike liidu romaanivõistluse töö lasi end oodata. Võitjaks kuulutati Mikser juba suvel, ent kaante vahele sai suvehõnguline romaan alles hilissügiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles