Eesti pärimusmuusika kõlas Saudi Araabias

Kultuuritoimetus
Copy
EHALE, koosseisus Hellika Otsar, Aet Kubits, Aneta Ponetajev ja Mathias Lantin.
EHALE, koosseisus Hellika Otsar, Aet Kubits, Aneta Ponetajev ja Mathias Lantin. Foto: European Music Week Riyadh

Pärimusmuusika ansambel EHALE esindas Eestit Euroopa muusika nädalal Saudi Araabias. EHALE (koosseisus Hellika Otsar, Aet Kubits, Aneta Ponetajev ja Mathias Lantin) esindas Eestit esmakordselt Saudi Araabias toimunud Euroopa muusika nädalal. EHALE kontsert toimus 16. novembril Saudi Araabia pealinnas Ar-Riyāḑis.

Esinemiskutse saadi Euroopa Liidu esinduselt Saudi Araabias, Bahrainis ja Omaanis. EHALE liikmed nõustuvad üksmeelselt, et selle esinemise peamine eesmärk oli tutvustada eesti kultuuripärandit ja pärimusmuusikat. Bändiliikmed leiavad, et sellise mastaabiga üritusel mängimine on eriline võimalus väikeriikide kultuure tutvustada. Niivõrd eksootilises riigis nagu Saudi Araabia on võimalusi selleks vähe.

«Eesti rahva pärimuse näitamine on meie kui noorte muusikute ülesanne. Oleme selle võimaluse eest väga tänulikud,» rääkis ansambliliige, viiuldaja Hellika Otsar. Lisaks kontserdile viis EHALE kohalikele huvilistele läbi töötoa, kus tutvustati ning õpetati pärimuslugusid- ja tantse.

Pea viis aastat tagasi avanenud riigis on muusika mängimine ning õpe aastaid keelatud olnud, mistõttu olid kohalikud pärimusmuusikast ja Eesti kultuurist väga huvitatud. EHALE kontsertreisi toetas Euroopa Liit ja Eesti tarkvaraarendusettevõte Nortal AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles