POLEGI ENAM SALADUS? Taasavastatud vana intervjuu võib paljastada Banksy pärisnime

Kultuuritoimetus
Copy
Tänavakunstnik Banksy seinamaaling Ukrainas Borodjanka linnas.
Tänavakunstnik Banksy seinamaaling Ukrainas Borodjanka linnas. Foto: Maksym Polishchuk/ZUMA/SCANPIX

Tänavakunstnik Banksy tegelik identiteet on olnud tõeline mõistatus sellest saati, kui tema tööd hakkasid 2000ndate alguses seintele ilmuma. Nüüd on aga leitud üks 2003. aastal tehtud intervjuu salajase Banksyga, mis võib avalikkusele reeta tema tegeliku nime.

BBC kaevas välja kahekümne aasta taguse intervjuu, kus reporter Nigel Wrench usutleb Banksyt. Osaliselt kõlas see toona BBC raadios ning leidis kasutust ka taskuhäälinguseerias «Banksy lugu». Kuulanud taskuhäälingut uuesti üle, otsustas Nigel Wrench pöörduda tagasi terve algse intervjuu juurde ning avastas sealt põnevat infot enigmaatilise tänavakunstniku kohta, kes on aastaid suutnud oma isikut maailma eest saladuses hoida, olgugi et temast on kasvanud maailma kuulsaim tänavakunstnik.

Avastatud helisalvestises räägib Wrench Banksyga 2003. aasta suvel, kui Banksy oli veel varastes 20ndates ning valmistus esitlema Londonis oma näitust «Turf War». Wrench küsib Banksylt, kas tema pärisnimi on Robert Banks, mille peale vastab kunstnik: «Lihtsalt Robbie». Arvestades, kui vähe Banksy intervjuusid annab, on see tähelepanuväärne paljastus, ehkki alati on võimalik, et kunstnik oskas juba toona inimesi ninapidi vedada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles