UUS FILM KINODES Aki Kaurismäki hakkab eestlasi sügiskaamosest terveks ravima

Kultuuritoimetus
Copy
Aki Kaurismäki uus film «Langenud lehed» esilinastus Cannes’i filmifestivali võistlusprogrammis ja võitis ka žürii auhinna (Prix du Jury).
Aki Kaurismäki uus film «Langenud lehed» esilinastus Cannes’i filmifestivali võistlusprogrammis ja võitis ka žürii auhinna (Prix du Jury). Foto: Filmikaader

Sel nädalal jõuab kinodesse Aki Kaurismäki uus draama «Langenud lehed», mis esilinastus Cannes’i filmifestivali võistlusprogrammis ja võitis ka žürii auhinna (Prix du Jury). Lisaks läks mitteametlik parima koerrolli preemia neljajalgsele näitlejale Almale. Soome kandidaat parima mitte ingliskeelse filmi Oscarile. Aki Kaurismäki uus linateos on valitud ka rahvusvahelise filmikriitikute organisatsiooni FIPRESCI poolt aasta parimaks filmiks.

«Langenud lehed» on põhjamaine valguskiir meie pimedas ajas. Aki Kaurismäki usub endiselt inimestesse ning usub, et maailm peaks olema meie kõigi jaoks õiglane ja hea paik. Kui «Langenud lehed» ühe sõnaga kokku võtta, siis ilmestab seda enim soojus.

Taas paljude kodumaiste filmisõprade lemmikuks saanud «Langenud lehed» on Aki Kaurismäki tagasipöördumine ta 1980ndate nn töölistriloogia juurde, mida iseloomustab lugude ja inimeste lihtsus. Stiili poolest on aga kõik hästi paigas: dekoratiivsed võttekohad, summutatud, aga värvirohke koloriit, ja rohkem koomilisi dialoogikilde kui kunagi varem. Kaurismäki on täielikus tippvormis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles