«Pöörane Bach» ja «Aavik Salzburgis» kõlavad Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Hans Christian Aavik ja Tallinna Kammerorkester. 
Hans Christian Aavik ja Tallinna Kammerorkester. Foto: Rene Jakobsen

Homme toob Tallinna Kammerorkester koos dirigent Mihhail Gertsiga mustpeade majas uue sarja «Pöörane Bach» esimesel kontserdil kuulajate ette kõik Bachi neli orkestrisüiti. Järgmise nädala neljapäeval, 30. novembril soleerib samas viiuldaja Hans Christian Aavik, ühendades Mozarti klassika nüüdismuusikaga. Mõlemad kontserdid on alguspunktiks uutele sarjadele.

Kavas on barokikuninga Johann Sebastian Bachi orkestrisüidid I–IV, mis on kuulajate meelt lahutanud sellest ajast peale, kui Bach need umbes 30-aastasena õukonna seltskondlikuks ajaviiteks komponeeris. See muusika on inspireeritud tantsudest: kiired ja aeglased, majesteetlikud, pidulikud ja õrnad. Bach oli üks suurimaid meistreid virtuoosse muusika loomisel.

Gerts, keda kriitikud kiidavad «hämmastavalt täpsete, ülimalt väljendusrikaste žestide ja soojuse» eest, kinnitab pärast hiljutisi debüüte Orchestre Nazionale delĺ Accademia di Santa Cecilia, BBC Symphony ja Orchester Philharmonique de Radio France’i ees järjest enam kanda Euroopas, kuid endiselt jätkub tal energiat ka uuteks algatusteks Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles