SUURED SUMMAD Eesti kunsti müüdi taas rekordiliste hindadega

Kultuuritoimetus
Copy
Karl Burman juuniori «Tallinna hipodroom» (1939).
Karl Burman juuniori «Tallinna hipodroom» (1939). Foto: Repro / Vernissage galerii

Vernissage galeriis toimunud sügisoksjonil leidis uue omaniku enam kui 120 kunstiteost. Uue rekordhinnani tõusid Ado Vabbe, Ilmar Malini, Andrei Jegorovi ja Karl Burman juuniori teosed. Märkimisväärselt kõrge hinnani jõudsid ka oksjonivalikus olnud Evald Okase teosed, mille müügitulu toetab kunstniku muuseumi renoveerimist Haapsalus.

«Kunsti vastu on jätkuvalt suur huvi ja meie sügisoksjon pakkus ilusa valiku eesti kunsti. Oli palju üllatusi, kui alghinnad kerkisid kolme-, nelja- ja isegi viiekordseks. Tõenäoliselt jõuavad kevadel majandusolukorrast tingitud korrektuurid ka kunstiturule, enim saame hinnakorrektuure näha keskpäraste teoste juures. Haruldased teosed jäävad endiselt hinda, isegi kui see tähendab, et kogusid täiendatakse vähem ja valikuid tehakse eriti hoolikalt,» prognoosib Vernissage galerii juhataja Kristiina Radevall.

«Kunst on esteetiline investeering, mille väärtus ajaga kasvab. Teosed kaunistavad kodu ja on väärtuslikuks pärandiks järeltulevatele põlvedele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles