Korralik küte: rokiklubi Tapper jõuab nädalavahetusel sügishooaja haripunkti

Kultuuritoimetus
Copy
24. novembri kontsert rokiklubis Tapper.
24. novembri kontsert rokiklubis Tapper. Foto: Plakat

24. novembril toimub Tapperis Eesti metal’i erinevaid kõrgetasemelisi bände ühendav sündmus, kus peaesinejana astub üles järgmisel aastal 20. juubelit tähistav Goresoerd. Kaasa teevad kümneaastase ajalooga Tankist ja uued ambitsioonikad nimed Pridian ning Humanity.

Ürituse korraldaja Kaido Haavandi tõdeb, et klubi Tapper on jõudnud värske ilme ja kavaga sügishooaja haripunkti. «Eeloleva nädalavahetuse bändid on kui kulminatsioon enne korralikku grande finalet, mis sillutab teed järgmisesse aastasse,» lisab ta.

Tänavu üht maailma tuntumat metal-bändi Megadethi soojendanud ja kolmel aastal Eesti Muusikaauhindade metal-albumi tiitlile nomineeritud Goresoerd on parasjagu salvestamas oma kuuendat stuudioalbumilt. «Goresoerdi uus plaat on oma valmimisprotsessis lõpusirgel ja reedel tulevad ettekandele mitu uut lugu, mis annavad aimu järgmisel aastal ilmuvast materjalist,» kinnitab bändi laulja Eero Soomere.

Üritusel astub üles ka äsja Eesti ja Baltikumi linnades plaadiesitlustuuri lõpetanud kohaliku thrash metal'i lipulaev Tankist, kelle tänavu ilmunud teemaalbum «Forced Equal» pälvis meedias hulga positiivset kajastust. Täna avaldas bänd voogedastusplatvormidel oma J.M.K.E. laenloo «Tsensor», mis reedel Tapperis ka esimest korda elavale ettekandele tuuakse.

Kontserdi avavad noore põlvkonna ühed ambitsioonikamad kollektiivid, kes ammutavad inspiratsiooni metal-muusika äärmuste eri otstest: kui Pridian vallutab žanri moodsamaid uudismaid, siis Humanity kaevub seevastu vana kooli death metal'i aina sügavamatesse kihtidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles