SÜDANTLÕHESTAV EESTI LUGU Vähihaige ema võitleb laste hooldusõiguse eest

Kultuuritoimetus
Copy
Eeva Mägi dokfilm «Kellele ma naeratan?» kujutab vähihaige ema võitlust oma laste hooldusõiguse eest.
Eeva Mägi dokfilm «Kellele ma naeratan?» kujutab vähihaige ema võitlust oma laste hooldusõiguse eest. Foto: Filmikaader

Alates 24. novembrist linastub kinodes üle Eesti Eeva Mägi dokumentaalfilm «Kellele ma naeratan?», mis räägib ema armastuse tugevusest ja võitlusest viimse hingetõmbeni oma laste eest. Selle esilinastus oli hiljuti Pimedate Ööde Filmifestivali laste- ja noortefilmide alafestivali Just Film laste õiguste programmis.

Filmi peategelane noor naine Mari seisab silmitsi viimases staadiumis vähiga ning samal ajal peab tulist võitlust oma laste hooldusõiguse eest, tõestamaks, et ka haigena on ta oma lastele täisväärtuslik ema. Selle kõige keskel on naise 12-aastane poeg Oliver, kes püüab kõige kiuste jääda rõõmsameelseks ja vapraks, olles igal sammul emale toeks.

Mari valmistab tundlikul ja targal moel Oliveri enda surmaks ette, annab juhiseid eluks ja lohutust, kuis peale Mari surma nad omavahel siiski edasi saavad suhelda. Kui see päev saabub, jätkab Oliver emaga oma elu jagamist. See on film ühe noore poisi üleskasvamisest sügavate ja tagasipöördumatute muutuste keskel, otsides oma viisi leinamiseks ja maailma mõistmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles