KULTUURIS KUUM Katariina Unt katsetab «3ÕEGA» näitlejatöö piire

Liisbeth Kala
, näitleja
Copy
Katariina Unt ei pea näitlejana enam mõnda aega oma peamiseks tööks kitsalt rolliloomet, vaid loomet laiemas tähenduses. Näitleja ei ole ainuüksi millegi või kellegi käsutuses ja kasutada, ütleb Unt. Näitleja on omaette looja.
Katariina Unt ei pea näitlejana enam mõnda aega oma peamiseks tööks kitsalt rolliloomet, vaid loomet laiemas tähenduses. Näitleja ei ole ainuüksi millegi või kellegi käsutuses ja kasutada, ütleb Unt. Näitleja on omaette looja. Foto: Sander Ilvest

Hunti kohtab metsas harva ja Unti kohtab meedias harva. Küllap seetõttu, et näitleja-lavastaja-õppejõud Katariina Unt eelistab ehedat sisu välisele glamuurile. Niisamuti keskendub Ekspeditsiooni uus lavastus «3ÕDE» Tšehhovi vormi tagaplaanile lükates kontseptuaalsele otsingule.

Oleme kokku puutunud Viljandis eelkõige õpetaja-õpilase, aga ka lavastaja-näitleja rollis. Seekord kohtume Tallinnas, et vestelda loomingust ja teisipäevasest esietendusest.

Siia tulles mõtisklesin, kust sa oled tulnud ja kus praegu oled. Meenus su enda ütlus, et sul on tunne, nagu oleksid elanud mitu elu.

(Naerab.) Jah, olen nii öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles