ÜLEVAADE Meri ei halasta! «Estonias» vallandub päästeparvel paanika

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Doris Tislar ja Kaspar Velberg võitlemas elu eest «Estonia» seitsmendas jaos «Päästeparv».
Doris Tislar ja Kaspar Velberg võitlemas elu eest «Estonia» seitsmendas jaos «Päästeparv». Foto: Sarjakaader

Üle 15 miljoni euro maksma läinud katastroofisari «Estonia» on jõudnud seitsmenda jaoni, mis tähendab, et järgmisel pühapäeval jõuab Telia Inspira eetrisse seriaali viimane peatükk ning loodetavasti kandub «Estonia» edasi sellisele platvormile, kus kogu sarja saab ühe jutiga vaadata. Kui seitsmendat jagu kuidagi kokku võtta, siis kandvaks motiiviks on selles osas abituse ja segaduse tunne. Seda kogevad nii alla andmast keelduv uurija Peltonen kui ka katastroofi järel oma elunatukese külge klammerdunud ellujäänud, kes päästeparvel kopterit ootama peavad.

Nime «Päästeparv» kandev episood rullub nimelt paralleelselt kahes ajas lahti. Näeme vaheldumisi mereuuringute doktorit Henri Peltoneni viimas 1997. aastal läbi iseseisvat uurimist laevakatastroofi ära selgitamiseks, aga ka ellujäänuid virelemas päästeparve peal vahetult pärast laeva põhja minemist.

Päästeparvel toimuvad stseenid on siin hästi pingestatud, sest keset merelainete pekslemist ning pimedust üritavad ellujäänud selge mõistuse juures püsida ning mitte paanikasse sattuda. Päästevestidest pole siinkohal enam kasu, sest nende kehasid on hakanud jäätama külm vesi, mis päästeparve kontrollimatult sisse loksub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles