Suitsusaun ei kustu: «Savvusanna sõsarad» pälvis veel kaks tähtsat nominatsiooni

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader filmist «Savvusanna sõsarad».
Kaader filmist «Savvusanna sõsarad». Foto: Filmikaader

Eesti dokumentaal «Savvusanna sõsarad» nomineeriti rahvusvahelise dokumentalistika ühingu IDA auhinnale kahes kategoorias: parim operaatoritöö ja parim montaaž. Film on jõudnud kinolevisse kaheksas Euroopa riigis ning suurlinnades New Yorgis ja Los Angeleses. «Savvusanna sõsarad» on hetkeseisuga võitnud kümme auhinda, millest värskeim on PÖFFi Balti filmi võistlusprogrammi parima filmi auhind.

International Documentary Association ehk rahvusvahelise dokumentalistika ühingu IDA auhind on üks olulistest USAs väljaantavatest rahvusvahelistest dokumentalistika žanri auhindadest. Operaator Ants Tammik pälvis nominatsiooni parima operaatoritöö kategoorias.

See on juba teine nominatsioon Ants Tammikule nädalapäevad tagasi pälvitud Cinema Eye Honors väljapaistva operaatoritöö nominatsiooni järel. Esimese nominatsiooni pälvisid «Savvusanna sõsarate» monteerijad Hendrik Mägar, Tushar Prakash, Qutaiba Barhamji, Martin Männik ja Anna Hints, kes on nomineeritud parima montaaži kategoorias. Auhinnasaajad selguvad 12. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles