Toimub esimene rahvusvaheline ekstreem-metal'ile pühendatud festival Sügis Extreme Fest

Copy
ASAGRAUM
ASAGRAUM Foto: Pressimaterjal

Detsembri teisel nädalavahetusel, 8.-9. detsembril korraldab Sügis Productions Tallinnas klubis Tapper kogeda Eesti esimest puhtalt ekstreem-metal'ile pühendatud festivali Sügis Extreme Fest. 

Festivali kava jagub sedapuhku täpselt pooleks eesti ning välismaa bändide vahel. Peaesinejaks sel aastal krooniti rahvusvaheline black metal grupp Asagraum, kes on kogunud suurt tuntust rahvusvaheliselt ning hiljuti ilmutasid ka uue albumi «Veil of Death, Ruptured».

Soomest tulevad esinema sedapuhku koguni kolm bändi. Üks nendest on juba pikalt tuntud Corpsessed, kes mängib traditsioonilist death metalit ning on otsustanud oma esimese Eesti kontserdi anda just Sügis Extreme Festil. Teiseks Cumbeast, kelle goovy deathgrind rütmid lausa sunnivad jalga keerutama. Viimaseks death doomi viljelev Cataleptic, kes samuti annab oma esimese Maarjamaa kontserti festivalil ning samal ajal tähistab ka kahekümnendat tegutsemise aastat.

Rootsist tulevad sedapuhku pigem külla meloodilisemat death metalit mängiv Mara, kelle on festivali korraldajad ka juba varasemalt sel aastal Eestisse mängima toonud. Lustlikku grindi mängivad lõunanaabrid Dehydrated Goat Lätist, kes ka samuti otsustasid oma esimese Eesti kontserti debüüdi teha just Sügis Extreme Festil.

Kohalikest bändidest astuvad üles rahvusvaheliselt tuntud slam brutal death metal punt Hymenotomy, kes annavad sel aastal ainukese Tallinna kontserti festivalil. Üle mitme aasta ilmutab ka ennast salapärane black metal bänd Kõdu, kes on kokku pannud praktiliselt täiesti uue koosseisu festivali jaoks.

Tartust tulevad ka vihast crusti mängiv Kuritarvitaja. Kontserdi pagan-metali osa võtavad enda peale kaugemalt Lõuna-Eestist tulev Sõjaruun, kes samuti üle mitme aasta annab esimese kontserti festivalil ning Pagansarv Tartust. Lisaks kõigele veel ka kohalikule rahvale tuntuks saanud atmosfääriline black metal Thou Shell of Death.

Festivali korraldavad skenehundid Sügis Productionsist, kes on käesoleval aastal arvukalt välismaa artiste toonud Eestisse ning baltikumi tuuritama ning samuti teinud palju tööd, et eksportida Eesti muusikat välismaale.

Ettevõtte eesmärk on olla kõik ühes abikäsi muusikutele nende loomingu salvestamisel, kontsertide produktsioonis ja korraldamisel, manageerimisel, fänninänni tootmisel, promomisel ning veel muudes tegevustes.

Sel aastal on Sügis Productions juba korraldanud 11 tuuri 6 eri riigis ja ühel või teisel viisil olnud abiks 90 kontsertil ja muul sündmusel ning töötanud koos 50 erineva artistiga. Pärast niivõrd aktiivset aastat on korraldajate Are ja Samantha arvates korrektne see lõpetada suure pauguga ning festival on selleks ideaalne, et tuua kokku kõik ekstreemset muusikat austavad fännid.

Eelmüügist on festivali kahepäevase pääsme hind märkimisväärselt madal 45€. Lisaks on veel loodud ka spetsiaalse disainiga festivali T-särk, mis maksab koos festivali pääsmega 60€ ning eriti tõsistele austajatele ka ekstreem toetus pilet 75€, mis tagab pääsme festivali mõlemale päevale ning sisaldab ka nimetatud särki. Ekstreemtoetuse pileti eesmärk on aidata korraldajal maandada suure ettevõtmisega seotud riske. Eelmüügi pileteid on võimalik soetada läbi korraldaja veebisaidi (https://festival.sugisproductions.com).

Festivali logo ning pildi on valmis vorpinud Itaaliast Inchiostro Lisergico.

Tagasi üles