ARVUSTUS Kas tulnukad on Diana Leesalu röövinud!?

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Linnateatri «Esietendus»: Elisabet Reinsalu fännid, kes saali ei mahu (etendused on lähikuudeks välja müüdud), võivad oma lemmikut näha ka Hobuveski ees, kui kannatlikult tänaval ootavad. 
Linnateatri «Esietendus»: Elisabet Reinsalu fännid, kes saali ei mahu (etendused on lähikuudeks välja müüdud), võivad oma lemmikut näha ka Hobuveski ees, kui kannatlikult tänaval ootavad. Foto: Siim Vahur

Tallinna Linnateatri uus lavastus Hobuveskis kannab segadusse ajavat pealkirja – «Esietendus». Novembri eelviimasel laupäeval oli järelikult «Esietenduse» esietendus.

Diana Leesalu kohandas koos Kaarel Väljamäega lavastuseks ligi pool sajandit vana samanimelise John Cassavetese filmi «Opening night». Linnateatri lavastuse peaosades on Elisabet Reinsalu ja Alo Kõrve ning Argo Aadli.

Kui esimest korda mõtlesin «Esietenduse» peale, siis esmane reaktsioon oli, et kas tulnukad on Diana Leesalu röövinud ja asendanud koopiaga. Lavastaja kohta, kes on hiljaaegu teinud natsitüki «Nad tulid keskööl» või mullu «451 kraadi Fahrenheiti», paistis materjal ootamatuna, kuidagi liiga lihtne võrreldes nimetatud kahe lavastusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles