VÄRSKE MUUSIKA Laulja Rahel avaldas debüütalbumi «Nerve»

Kultuuritoimetus
Copy
Laulja Rahel avaldas debüütalbumi «Nerve»
Laulja Rahel avaldas debüütalbumi «Nerve» Foto: Kertin Vasser

Laulja-laulukirjutaja Raheli täna ilmunud debüütalbum «Nerve» on žanrisegune alternatiiv-pop, millel osana sulamist mõjutusi 80ndate muusikast. Esitluskontsert toimub homme, 29. novembril klubis D3. Kontserdi erikülalised on Vilita ja Nordika.

Albumis väljajoonistuv karakter on kirglik peategelane põnevusfilmis, kellele meeldivad adrenaliinirohked olukorrad ja seiklused, tulenevalt Raheli mässumeelsest perioodist:

«Albumi helipilt kujunes kuidagi loomulikult, otsides midagi enda jaoks värsket ja põnevat. Tundub, et olen omadega mingis pisut mässumeelses ajastus, kus mu enese vanad reeglid ja mänguväljak enam ei kehti. Ma arvan, et koostöös oma geniaalsete produtsentidega leidsime saundi, mis kajastab kõige paremini mind praeguses hetkes. Temaatiliselt, kui »Nerve« oleks film, siis tema peategelane oskaks kõiki võitluskunste, kõiki relvi käsitleda ja ei kardaks seda vajadusel teha. Kord tegeleb ta arvete klaarimisega; kord satub inimröövi ohvriks, ja naudib, et ta auto pagasnikus kinniseotuna järjekordsesse seiklusesse on sattunud. Samas, näeksime teda ka suurlinna katusekorteris siidist hommikumantlis, õrna ja haavatavana, kogemas iseenda sügavust ning igatsemas millegi tundmatu järele,» kirjeldas Rahel albumi kontseptsiooni.

Rahel on muusik, kes avalikkusele tuntud nii 2 Quick Starti kunagise taustalauljana kui ka bändidest Ouu ning Rake. Aastast 2020 alustas Rahel enda soolokarjääri, sõlmides lepingu TIKS rekords plaadifirmaga ja andes välja esimesed singlid, millest «Sunday Night» osales edukalt ka Eesti Laulul. 2022. aastal sõlmis Rahel lepingu Warner Music filiaali Smuuv Recordsiga, mille alt on välja antud erinevaid singleid ning 2023. aasta novembris ilmunud debüütalbum «Nerve».

Albumi kirjutas Rahel, kaasates produtsentidena Hyrr Innokent Vainola, Eric Kammiste, Jonas Kaarnametsa ja Taavi-Peeter Liivi, ning üheks kaasautoriks on ka Markko «Linnu» Reinberg rokkbändist Elephants From Neptune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles