Suri hiilgav rokkmuusik ja kitarrist

Kultuuritoimetus
Copy
64-aastaselt surnud Geordie Walker kuulus Inglise rokkbändi Killing Joke.
64-aastaselt surnud Geordie Walker kuulus Inglise rokkbändi Killing Joke. Foto: MAR/Capital Pictures/Scanpix

26. novembril suri 64-aastaselt Inglise rokkbändist Killing Joke tuntud rokkmuusik ja kitarrist Kevin «Geordie» Walker, kelle austajate seas olid ka Metallica ning Led Zeppelinist tuntud Jimmy Page. Page nimetas Walkeri kitarrimängu kõla hämmastavalt intensiivseks. Walkeri surmast andis ametliku teadaandega teada Killing Joke, kes tõi välja ka kitarristi surma põhjuse.

«Suure kurbusega kinnitame, et 26. novembri varahommikul suri Prahas Killing Joke'i legendaarne kitarrist Kevin «Geordie» Walker. Walkeri surmani viis insult. Ta oli ümbritsetud oma pereliikmetest. Oleme täiesti murtud. Puhka rahus, vennas,» ütles Walkeri bänd teadaandes.

1958. aastal Durhamis sündinud ning Buckinghamshire'is koolis käinud Walker ning laulja Jaz Coleman olid ainsad Killing Joke'i liikmed, kes püsisid bändis alates selle asutamisest 1979. aastal. Hüüdnime Geordie sai Walker koolis käies.

Laulja Jaz Coleman on öelnud, et Walker tahtis bändi tulla ajalehes nähtud kuulutuse peale: «Ta kostis, et ei ole kunagi bändis olnud ja mängib kitarri ainult ema magamistoas, aga on sellegipoolest kõige parem kitarrist üldse,» on Coleman meenutanud esimest kohtumist Walkeriga.

Colemani sõnul ei olnud Walkerist võimalik lahti saada ja noormehel polnud ka kuskil elada, mistõttu võttis Coleman noore kitarristi 70ndatel enda juurde elama ning nad hakkasid bändi tegema. «Kui ma teda kitarri mängimas kuulsin, oli see nagu tuleleek taevast,» on Coleman öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles