Raplas avati kontserdiga Riho Sibulale pühendet tuba

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy

28. novembril kell 18 avati Rapla kultuurikeskuses Riho Sibula pärandile pühendatud tuba, sellele järgnes Sibula albumi «Viimane» plaadiesitluskontsert, kus astusid üles Sibula sõbrad. Teiste seas tulid kontserdil lavale Aare Põder, Ain Agan, Raul Vaigla, Jaak Tuksam, Vaiko Eplik, Tõnis Mägi ja Toomas Rull, kes kandsid ette Sibula lugusid tema postuumselt ilmunud albumilt «Viimane» kui ka Sibula suurimaid hitte nagu «Lennelda priiks» ja «Aed».

Ürituse ühe korraldaja, Sibulale pühendatud toa ühe eestvedaja ja muusiku hea sõbra Ain Agana sõnul saavad tuba küll kõik soovijad vaatama tulla, ent sel kujul jääb kontsert praegu ainukordseks.

Ent Agana sõnul on tuba juba iseenesest tervikuna märkimisväärne ja väärib seetõttu vaatama tulemist. «Oma silm on kuningas,» ütleb Agan. «Me oleme näitamiseks välja toonud Rihole olulisi asju, sealhulgas kaks tema võib-olla kõige olulisemat kitarri läbi tema loometee. Lisaks on toas mõned isiklikud asjad, nagu kaabu ja piip, ning spetsiaalselt Riho jaoks tellitud kitarriplokid, mis on tulnud meistri enda pühendusega Ameerikast. Need kõik on väga tähenduslikud asjad,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles