Marti Aavik arvustab Te olete orjad, ärge vaielge!

Marti Aavik
, ajakirjanik ja ettevõtja
Copy
WOKE
WOKE Illustratsioon: Artur Kuus

Miks võiks seda raamatut lugeda? Lusti ja nalja pärast loomulikult. Selles paroodiaraamatus on lisaks kiirelt taibatavale tohutult vihjeid ajaloole ja inimkonna nähtustele, mis ärgitavad igal leheküljel meenutama, mis siis tegelikult oli või millised seletused seal otsesõnu öelduga võrreldes tõega paremini kokku klapivad.

Kõik on orjastamine ja orjus. Nagu viktoriini ülesandes, mis käsib otsida küsimust vastusele «kurat seda teab!», on vastus valmis sõltumata sellest, mida inimeste toimetustest leida võib. Raamatus on woke-ideoloogide arvel nalju nii palju, et tekib kahtlus, kas on veel võimalik midagi lisada, mida «orjuse» naela otsa riputada. Lootust ja usku inimlikku rumalusse ei tasu aga kaotada.

«Seda maailma, kus me elame, võib kõige üldisemalt nimetada tsivilisatsiooniks. Tsivilisatsioon põhineb aga orjusel, mille liike on lõputult,» tõdeb autor elutargalt, jättes sellega uksed ja aknad valla edasistele uuringutele. «Lahendus on siiski olemas ja see on õige lähedal. Tuleb üksnes tähelepanelikult lugeda Gramsci, Althusseri ja Foucault’ illumineerivaid refleksioone.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles