NÄDALA RAAMAT Naine, kes näitas, mida tähendab olla inimene

Imbi Paju
, kirjanik
Copy
Märtsis oli Piret Jaaks nomineeritud kultuurkapitali sihtkapitali auhinnale möödunud aastase kogumikuga «Sireenid ja teisi näidendeid» ning võitis kirjanike liidu romaanivõistlusel «Taeva tütardega» kolmanda koha. Aasta varem pälvis kulka preemia kogu teleseriaali «EnsV» meeskond. Jaaks kirjutab ETV seriaalile stsenaariumi.
Märtsis oli Piret Jaaks nomineeritud kultuurkapitali sihtkapitali auhinnale möödunud aastase kogumikuga «Sireenid ja teisi näidendeid» ning võitis kirjanike liidu romaanivõistlusel «Taeva tütardega» kolmanda koha. Aasta varem pälvis kulka preemia kogu teleseriaali «EnsV» meeskond. Jaaks kirjutab ETV seriaalile stsenaariumi. Foto: Robin Roots/Õhtuleht/scanpix

Piret Jaaksi esikromaan «Taeva tütred» napsas hiliskevadel kirjanike liidu romaanivõistluse kolmanda preemia ja on särav ajalooline jutustus.

Autor on tuntud peamiselt kui näitekirjanik, dramaturg, stsenarist, lastekirjanik ja lühiprosaist. Ajaloo kujutamine ilukirjanduses nõuab sügavat intelligentsust, pühendumist, ajavaimu sisseelamist, peenhäälestust, et mitte detailidega alt minna.

Piret Jaaksi teos kõlab ja täidab kõik need kriteeriumid ja tagab lugemisnaudingu. Lugeja saab kasvada koos peategelasega, mõeldes eksistentsiaalsete küsimuste peale, nagu pühendumise ja missioonitunde tähendus, altruism, ligimesearmastus, solidaarsus, sõprussuhted, mõttekaaslus ning julgus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles