FILOSOOFIA Õhtumaa meelsuse kujunemine

Leho Lamus
, filosoof
Copy
Šveitsis sündinud kultuuriajaloolane Richard Tarnas töötab USAs Californias filosoofia- ja psühholoogiaprofessorina. Tema tuntumad raamatud on «The Passion of the Western Mind: Understanding the Ideas That Have Shaped Our World View» ja «Cosmos and Psyche: Intimations of a New World View».
Šveitsis sündinud kultuuriajaloolane Richard Tarnas töötab USAs Californias filosoofia- ja psühholoogiaprofessorina. Tema tuntumad raamatud on «The Passion of the Western Mind: Understanding the Ideas That Have Shaped Our World View» ja «Cosmos and Psyche: Intimations of a New World View». Foto: Ginaloganphotography/wikipedia

Richard Tarnase raamatu «Õhtumaa vaimu passioon» eesmärk on esitada kokkuvõtlik jutustus Euroopa maailmavaate kujunemise ajaloost ja õhtumaa vaimu arengust.

Autor on koostanud segu mõttekunsti, psühholoogia, religiooni ja teadusloo jutustustest. Ajaliselt hõlmab teos Vana-Kreeka mõttekunstist kuni postmodernismini. Sellise mahuka ajarännaku võiks liigitada Euroopa mõtteloo ülevaateks või ideede ajalooks.

Ladusa teksti eest peab kiitma tõlkijat Tanel Perni ja toimetajat Lea Armet. Nad juurutavad edukalt uusi oskussõnu (nt «teadmus», «tõelus», «võõrandumus»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles