KULTUURIS KUUM Robert Jordan toob Estonia lavale šoti muusika ja vaimu

Riina Luik
, kultuuriajakirjanik
Copy
Nooruses mängis Robert Jordan torupillibändides. Kuid orkestrisolist on hoopis teine asi, ütleb ta. «Sul ei hakka iialgi igav!» Estonia laval ERSOga mängides kannab ta militaarvormi Fraseri tartaniga. Võibolla tuleb ka üllatuslugu.
Nooruses mängis Robert Jordan torupillibändides. Kuid orkestrisolist on hoopis teine asi, ütleb ta. «Sul ei hakka iialgi igav!» Estonia laval ERSOga mängides kannab ta militaarvormi Fraseri tartaniga. Võibolla tuleb ka üllatuslugu. Foto: Erakogu

Esimest korda ERSO ajaloos astub koos orkestriga lavale torupillisolist. Šotlane Robert Jordan esindab kõike seda, mida võib pidada šotipäraseks: torupillimuusikat ja oma klanni tartaniga kilti, uhket šoti vaimu ja muhedat huumorit.

Pika karjääri jooksul olete esinenud mitme sümfooniaorkestriga, kas esinemiskutse ERSOlt natuke üllatas ka, arvestades geograafilist ja kultuurilist kaugust?      

Koostööd orkestritega olen teinud aastaid, kuid kaks aastat tagasi rõõmustas mind väga Londoni sümfooniaorkestri koostööettepanek. Hindan seda orkestrit ja peadirigenti Sir Simon Rattle’it väga kõrgelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles