Juurikas. Energiavampiirid rahva teenistusse

Endel Türrenmatt
, Peatoimetaja
Copy
Ettevaatust! Ühistranspordis on eriti suur oht sattuda energiavampiiri ohvriks.
Ettevaatust! Ühistranspordis on eriti suur oht sattuda energiavampiiri ohvriks. Foto: Taavi Sepp

Eesti vajab rohkem rohelist elektrit, kui tuulepargid, päikesepaneelid ja tuumajaamad toota suudavad. Nüüd, kus on selge, et Juhan Partsi nimeline Auvere elektrijaam jääb kuni sajandi lõpuni plaanilisse remonti, on vajadus elektrienergia järele eriti suur.

Üks seni kasutamata, kuid äärmiselt perspektiivne võimalus on kasutusele võtta ressurss, mis peitub energia­vampiirides. Energiavampiiride näol on tegemist laialdaselt levinud inimliigiga, keda võib kohata igal sammul.

Näiteks eile läksin kodunt välja eesmärgiga koguda täiendavat infot võimurite kuritarvitustest, süvariigi vandenõudest ja Kaja Kallase abikaasa äridest. Plaan oli värskele informatsioonile toetudes kirjutada kainelt analüütiline ja faktipõhine uurimus demokraatia kriisist. Sisenesin trammi ja alustasin teekonda keskturule, et kohtuda allikaga, kõrgemas võimuešelonis tegutseva vilepuhujaga, kes valdab sensitiivset teavet valitsuse tumedatest tegudest. Paraku juba järgmises peatuses sisenes trammi energiavampiir, kes haakis end nähtamatute kombitsatega minu külge ja hakkas mind energiast tühjaks imema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles