Tanel Toomi filmis «Tõde ja õigus» suurepärase rolli teinud Ester Kuntu mängis Vargamäe teise perenaise Mari vaatajate südametesse. Nüüd jõuab kinodesse tema elu muutnud film, Rainer Sarneti «Nähtamatu võitlus», kus ta mängib naispeaosa. Lisaks veel rollid Von Krahlis etenduvas «Giselle'is» ja Kumus etenduvas «3ÕES», kus on Tšehhovit täpselt nii palju, kui näitleja ise seda tahab.

Millistel põhjustel võtsite vastu rolli Tšehhovi ainetel lavastatud «3ÕES»?

Olen lavastaja Katariina Undi õpilane olnud, tema oli minu erialaõppejõud lavakunstikoolis ja olen temaga ka ühe lavastuse koos teinud – «Klaasist loomaaia». See oli hästi põnev ja viljakas töö. Ja oli juttu, et kui ta kunagi midagi tahab lavastada, siis on mõlemal soov koostööd teha ja ühel hetkel läksid asjad nii, et tuli see «3ÕDE».

Tema mõtted on huvitavad ja intrigeerivad olnud ning klassikaline materjal on ikka huvitav teha.

Katariina loodud tekstiloomeprintsiibist võib mitmest kohast lugeda, aga ma natukene peatuksin sellel. See on selles töös kõige huvitavam aspekt olnud, lähenemine oli äärmiselt teistsugune – me saime igaüks individuaalselt ülesande lugeda näidend läbi ja joonida üles kõik tekstid, mida mina isiklikult tahaks, et selles lavastuses kõlaks.

Kommentaarid (4)
Copy