Selgus, mis jäi järgi Raadio 2 Õhtuse vööndi saadetest

Kultuuritoimetus
Copy
Raadio 2 enesepromo
Raadio 2 enesepromo Foto: ERR

Raadio 2 läheb uuele aastale vastu uuenenud programmiga, kus hommikus ja päevas annavad tooni ajakirjanduslik sisu ning õhtuti ja nädalavahetustel on saatjaks muusikasaated. Kõrvuti juba tuntud saatejuhtidega annab Raadio 2 hääle uutele ja ka noortele tegijatele.

«Tugev ajakirjanduslik sisu ja peavooluhittidele alternatiivi pakkuv muusikavalik koos eristuvate muusikasaatega, need on Raadio 2 programmi olulised alustalad,» selgitab Raadio 2 peatoimetaja Margus Kamlat eesmärki kujundada Raadio 2st informatiivne muusikaraadio. Uuenev programm on tema sõnul hea kaaslane nii melomaanile kui ka uudishimulikule noorele täiskasvanule, kes kõrvuti päevakajaliste teemadega tunneb huvi pop- ja alternatiivkultuuri vastu. «Loodame uue programmiga senisest paremini kõnetada noori vanuses 25+ eluaastat.»

Suurendamiseks klikka pildil!

Raadio 2 uus kava
Raadio 2 uus kava Foto: ERR

2024. aasta jaanuaris käivituv programm uueneb terve päeva ja nädala vaates. Hommikuprogrammile «R2 Hommik» järgneb uue vööndina «R2 päev», mis peegeldab Eestis ja maailmas toimuvat. Sellelt võtab järje üle «R2 Draiv», kus fookus on eelkõige muusikamaailma uudistel. Õhtud hoiab Raadio 2 jätkuvalt muusikasaadetele. Programmi siduvaks lüliks on uus ja värske muusika meilt ja mujalt, seejuures tõstab Raadio 2 uuel aastal kodumaise muusika osakaalu.

Jaanuar toob Raadio 2 eetrisse ka mitmeid uusi tegijaid ning kaasab senisest rohkem naishääli. «Päevaga liitub näiteks Katrin Aarma ja muusikasaateid hakkavad vedama teiste kõrval Eisi Mäots ja Marie Vaigla. Soovime tänaste legendide kõrvale kasvatada uusi tegijaid,» avab Margus Kamlat plaane. Uuenev programm saab ka värske kõla, selle eest seisab hea Meelis Meri.

Värske muusika ning subkultuuride eestkõneleja rollis jätkab Raadio 2 ka uueneva programmiga. «R2 Draivilt» võtab argiõhtuti järje üle Koit Raudsepp, kes tutvustab uusi tegijaid ja lugusid nii Eestist kui ka maailmast. Kahetunnisega muusikasaatega saadab Koit Raudsepp kuulajaid ka laupäeviti.

Uue tulijana jätkab argiõhtuti muusikamaailma avastamist Sander Varusk. Alternatiivsema suunitlusega õhtune programm ei tunne žanripiire, seigeldes rokiklassikutest või kultusartistidest uusima progressiivse R&B'ni, soulist või indiest reggae või kantrini.

Õhtune vöönd

Koit Raudsepa ja Sander Varuski muusikagaleriidele järgnevad igal argiõhtul erinevaid stiile avavad muusikasaated, kus kõrvuti juba tuntud saatejuhtidega astuvad kuulajate ette ka uued tegijad. Raadio 2 muusikasaated pakuvad nii alternatiivmuusika äärealasid, rokki ja räppi, elektroonilist muusikat, troopilisi bassirütme kui ka klubimuusikat: «XX sajandi popmuusika» (Raul Saaremets), «Progressioon» (Rain Tunger), «Buss 808» (Aleksander Algo ja kaw), «Linnadžungel» (Kozy), «Eesti pops» (Janek Murd ja Erkki Tero), «Tallinn Express» (Meelis Meri ja P Julm), «Tjuun In» (To-Sha, QBA, L. Eazy), «R2 Traat» (Jon Mikiver), «Troopikavöönd» (Ringo Ringvee ja Dice), omanimeliste muusikasaadetega tulevad kuulajate ette Simo Toode, Eisi Mäeots ja Marie Vaigla. «R2 Klubi» sarjas hakkavad nädalavahetuse õhtuti muusikavalikuid kujundama Raadio 2 resident-DJ-d, teiste seas näiteks Andres Kõpper, Henessi Schmidt jt. 2000ndate klubikultuurile teeb pühenduse «R2000» ja iganädalaseid edetabeleid tutvustab «R2 Top15».

Uuel aastal jätkavad Raadio 2 programmis ka menukad sõnasaated «Rahva Oma Kaitse“, «Meloturniir», «Muusikanõukogu» ja «Reispass». Podcastidena jätkavad tuleval aastal «Spordis ainult tüdrukud», «Piltlikult öeldes» ja edaspidi ka «Olukorrast riigis». Laiemalt on Raadio 2 suund FM-programmi kõrval senisest aktiivsemalt panustada uutele platvormidele, sh DAB+, podcastid ja veeb. Juba praegu leiab Raadio 2 kureeritud muusikavalikud R2extra.ee platvormilt ja alternatiivpoppi mängiva DAB-kanali R2 Altpop.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles