ARVUSTUS Šokiteraapia täiskasvanutele: Lindemann pani publiku tantsima ja öökima (1)

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Lindemannist teeb Lindemanni see, et Till ei pea end enam kammitsema või varjama, et ta on pervert.
Lindemannist teeb Lindemanni see, et Till ei pea end enam kammitsema või varjama, et ta on pervert. Foto: Ismael Rosas/ZUMA Press Wire/Scapix

Till Lindemann, kes oma sooloprojektiga 2. detsembril Tondiraba jäähallis esines, on kummaline fenomen: on ta suutnud industriaalse metali-muusika teha apetiitseks laiemale publikule, kes muidu võib-olla raskemast muusikast kaarega mööda käivad, ja on ta kasvatanud enda ümber sedalaadi fännikultuse, mida on ühtaegu nii lihtne kui ka äärmiselt keeruline mõista.

Nõnda on keeruline öelda, kas publik Tondiraba jäähallis oli seal ennekõike muusika pärast või hoopiski seetõttu, et Till Lindemann on lihtsalt omal veidral moel sedavõrd kütkestav ja huvitav, et kui ta juba koju kätte tuuakse, mõjub tema mitte nägemine omamoodi raiskamisena.

Kui Lindemann 2013. aasta alustas, oli tegemist supergrupiga, kus kohtusid Saksa hardcore industrialist Till Lindemann ning Rootsi multiinstrumentalist Peter Tägtgren, kes püüdis leida ideaalset tasakaalu oma ansambli Pain ning Lindemanni ansambli Rammstein vahel. On selge, et tegemist polnud ideaalse sümbioosiga, sest Rammsteini selgelt eristatav sound ja Neue Deutsche Härte elemendid üldisemalt kõlasid sedavõrd selgelt läbi, et bänd oli algusest peale pisut Lindemanni poole kaldu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles