ARVUSTUS «Estonia» viimane jagu: üldse mitte selline lõpp, mida südames näha tahaks

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
«Estonia» viimases jaos naaseb Rootsi vaimulik Mikaela, kes püüab vahetult pärast katastroofi lohutada kannatanute lähedasi.
«Estonia» viimases jaos naaseb Rootsi vaimulik Mikaela, kes püüab vahetult pärast katastroofi lohutada kannatanute lähedasi. Foto: Sarjakaader

Kaks kuud järjest pühapäeviti Telia Inspira kanalil jooksnud katastroofisari «Estonia» jõudis 3. detsembril oma viimase jaoni ning tegi sellega täispöörde kõige valusamate momentide juurde seriaali algusest.

Inimestena meeldivad meile kindlate lõppudega lood. Sellised lood, mis ei jäta õhku rippuma segaseid vastamata küsimusi ning suudavad üleskeeratud põnevuse lõputiitrite saabumise ajaks ära lahendada. Siinkohal polegi vahet, kas jutt käib Tolkieni kirjutatud fantaasiaseiklusest, ühe muserdunud inimese eneseleidmist kujutavast tragikomöödiast või hoopis ulatuslikust katastroofiloost – kui lõpp jääb ärevalt lahtiseks ning tegelaskujud jäetakse triivima teadmatuse keerisesse, kipub ka meie kui lugejate või vaatajate sisse jääda tunne, nagu huvitav lause oleks jäänud poolikuks.

Meile meeldib tunda, et lugu saab lõpu. Ükskõik, kas ilusa või kurva lõpu, aga peaasi, et mingisuguse lõpu. Vastasel juhul võime hinges kõhklevalt imestama jääda: aga mis edasi sai?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles