Ajaloolane paljastab ootamatu tõe Sherlock Holmesi looja kohta

Kultuuritoimetus
Copy
Seitse aastat jooksnud Briti sarjas «Sherlock» kehastasid Holmesi ja Watsonit näitlejad Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman.
Seitse aastat jooksnud Briti sarjas «Sherlock» kehastasid Holmesi ja Watsonit näitlejad Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman. Foto: PBS / BBC Hartswood Films for Masterpiece via AP

Detsembris ilmub BBC toodetud dokumentaalsari «Killing Sherlock». Sherlock Holmesi armastav ajaloolane Lucy Worsley paljastab, kuidas kirjanik Arthur Conan Doyle ise suhtus oma kõige kuulsamasse tegelasse, maailmakuulsaks saanud meisterdetektiivi Sherlock Holmesi.

Worsley sõnul polnud Arthur Conan Doyle ise Sherlockist kaugeltki nii vaimustuses kui lugejad, kes innuga ootasid Holmesi uusi seiklusi. Doyle seevastu leidis, et Sherlock Holmesi menu varjutab tema ajaloolise sisuga seiklusromaane ning kõigi lugejate tähelepanu on koondatud ainult tema loodud meisterdetektiivile, kellest Doyle ühel hetkel ei tahtnud rohkem lugusid kirjutadagi. 

Arthur Conan Doyle kirjutas lisaks Sherlock Holmesi lugudele ka ajaloolisi romaane, kuid nende vastu oli lugejate huvi väga väike.
Arthur Conan Doyle kirjutas lisaks Sherlock Holmesi lugudele ka ajaloolisi romaane, kuid nende vastu oli lugejate huvi väga väike. Foto: Wikimedia Commons
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles